V súčasnosti sa pestuje ako zelenina a korenina. Jedlá časť nie je len koreňová hľuza, ale aj listy. Má rad úrodnú pôdu, bohatú na humus (s neutrálnym pH), pestovateľským miestom je slnečné, mierne zavlažované stanovište. Koreňový zeler sa najlepšie pestuje zo sadeníc. Nesmie sa sadiť po zeleri, cibuli a petržlene. Dobré predplodiny pre zeler sú fazuľa, hrášok, uhorky a paradajky. Zeler je zdrojom vitamínov; A, B1, B2, B6, PP, E a C, ako aj sodík, draslík, horčík, mangán, chlór, železo, vápnik a fosfor. Môže sa konzumovať surový, alebo varený – je nízkokalorický (100g – 6 kcal). Pôsobí posilňujúco, odvodňujúco a laxatívne, pomáha pri ochoreniach močových ciest, tíši srdcové neduhy, zlepšuje látkovú výmenu, pôsobí omladzujúco.
V súčasnosti sa pestuje ako zelenina a korenina. Jedlá časť nie je len koreňová hľuza, ale aj listy. Má rad úrodnú pôdu, bohatú na humus (s neutrálnym pH), pestovateľským miestom je slnečné, mierne zavlažované stanovište. Koreňový zeler sa najlepšie pestuje zo sadeníc. Nesmie sa sadiť po zeleri, cibuli a petržlene. Dobré predplodiny pre zeler sú fazuľa, hrášok, uhorky a paradajky. Zeler je zdrojom vitamínov; A, B1, B2, B6, PP, E a C, ako aj sodík, draslík, horčík, mangán, chlór, železo, vápnik a fosfor. Môže sa konzumovať surový, alebo varený – je nízkokalorický (100g – 6 kcal). Pôsobí posilňujúco, odvodňujúco a laxatívne, pomáha pri ochoreniach močových ciest, tíši srdcové neduhy, zlepšuje látkovú výmenu, pôsobí omladzujúco.